Home
Uw vakantiewoning
Residence Valle Niza
De omgeving
Ontdek Andalusië
Foto's
Málaga
Reserveren
Contact en Links

 

Het centrum van Málaga barst van de mooie bezienswaardigheden. En het strand… die is vlakbij voor een frisse duik in de zee. Málaga kent nog altijd geen massatoerisme, dus er heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer. Voor cultuurliefhebbers zijn de talloze overblijfselen van de Moorse overheersing interessant. De binnenstad is autovrij dus heerlijk om doorheen te slenteren.

 

 

 

   Haven Málaga

 

 

 

Alcazaba en het Gibralfaro

In Málaga herinnert  nog veel aan acht eeuwen durende Moorse overheersing. Het Alcazaba – de vesting – en het kasteel van Gibralfaro zijn de best bewaard gebleven Arabische monumenten. Het kasteel staat op de hoogste heuvel van de stad en diende ter bescherming van de stad. Het Alcazaba was zowel het paleis als ook de vesting van de machthebbers in diverse perioden van de stad.

Kathedraal

De kathedraal van Málaga heeft als bijnaam La Manquita (de éénarmige), omdat de tweede toren wegens geldgebrek nooit werd afgebouwd. De bouw begon in 1528 na de verovering van Málaga door christenen. Het interieur is in Renaissance-stijl en de gevel is in barok-stijl. De toren is 84 meter hoog en is de op een na hoogste kathedraal van Andalusië.

Picasso museum

Het geboortehuis en het museum van Picasso bevinden zich op twee verschillende locaties in het centrum van de stad, maar op wandelafstand van elkaar. Al heeft Picasso het grootste deel van zijn leven elders gewoond, je merkt dat de inwoners van Málaga zeer trots zijn op wat ongetwijfeld hun beroemdste zoon is. Het museum geeft je een uitgebreid overzicht van de verschillende periodes die Picasso doorgemaakt heeft.

 

Mercado de Atarazanas

In 1876 werd deze overdekte markthal gebouwd als scheepswerf. Atarazanas betekent namelijk ‘een plek waar schepen hersteld worden’ in het Arabisch. Het enige wat uit die tijd rest is de Moorse toegangspoort. De markt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8 uur tot 2 uur in de middag. Je kunt hier voedingswaren vinden die gaan van zeevruchten tot groenten en fruit. Vooral het aanbod aan visproducten is erg uitgebreid.

Botanische tuin 

Aan de rand van Málaga ligt Jardín de la Concepcíon. Het is één van de grootste botanische tuinen van Europa. Geniet van de duizenden soorten planten en bloemen uit alle werelddelen. Te bereiken met busnummer 61 vanaf het centrum van Málaga.

Shoppen in Málaga

Natuurlijk in het centrum. Calle Marqués de Larios is dé winkelstraat van Málaga. Maar aan de rand van Málaga ligt het Plaza Mayor. Een groot winkelcentrum met modewinkels, outlet stores en veel restaurantjes. Met natuurlijk winkels zoals de Zara en Nike Store.

Wijn proeven in Málaga

Bodega Antigua Casa de Guardia is de oudste bodega van Málaga die wijnen schenkt van Málaga. Sinds 1840 worden de bekende Málaga wijnen op traditionele wijze gemaakt. Op de vaten staat de soort wijn aangeven. Vaak met een extra vermelding die bijvoorbeeld de ouderdom van de wijn aangeeft. De inrichting is authentiek en aan de bar staan voornamelijk oude Spanjaarden met daar tussendoor groepjes toeristen te lurken aan kleine glaasjes wijn.

Flamenco in Málaga

Heerlijk eten en intussen genieten van een flamenco show? Dat kan in Restaurante Vino Mio, naast het "Teatro Cervantes", in het historische centrum van Malaga.
Op het terras proef je de gezellige sfeer van het typisch spaanse pleintje.

De kaart bestaat o.a. uit pastagerechten, salades, tapas en verschillende exotische -, alsmede vegetarische gerechten.
Er is ook een uitgebreide dranken kaart met cocktails, allerlei soorten gin, whiskey's, likeurs etc.
De flamenco shows zijn er elke avond van 20.00 tot 21:30.

Wat Málaga nog meer te bieden heeft:

Prachtige nieuwe haven met wandelpromenade

Automobielmuseum

Park tussen het centrum en de haven

Plaza de Torres

Wijn museum

Fietsen door Málaga 

Bodega bar El Pimpi

Met de bus naar Málaga

Op 10 minuten van Casa Esperanza is de bushalte naar Málaga. Ieder half uur rijdt er een bus naar het centrum van Málaga. Zo bent u snel, comfortabel en goedkoop in Málaga. Weten hoe laat de bus gaat? Kijk op de website van de busmaatschappij Alsa en vul bij Origen Valleniza in.

 

 

Reisgids Málaga   Stadswandeling Málaga

Reisgids Málaga

 

 

 Stadswandeling Málaga

 

 

 

 

 

   

Kathedraal Malaga

 

 

 

 


Vakantiewoning Casa-Esperanza | info@casa-esperanza.eu